Montage Onderhoud

Hoe kun je de screens het best opbergen in de winter?

In de herfst en de winter schijnt de zon in Nederland een stuk minder. Dus dan wil je de screens van de ramen halen en opbergen voor een nieuwe (warme) zomer. Maar hoe en waar kun je deze het best opbergen?

Door: Senya Muller
Je screens opbergen in de winter

Als je aan het aanschaffen van zonneschermen denkt, denk je waarschijnlijk gelijk aan dure systemen met lange levertijd en ingewikkelde montage. Nu hebben wij hier een alternatief op bedacht waarbij al deze negatieve factoren van de baan zijn geveegd. Om deze zonwering met zuignappen op te hangen hoeft er geen schaar, boor of schroef aan te pas te komen. Iedereen kan de screens eenvoudig monteren! In de zomer een handige oplossing voor een koelere woning. In de koudere maanden, als de zon minder schijnt, wil je de zonnedoeken weer van de ramen halen. Gelukkig is het opbergen van deze buiten screens dan ook geen probleem.

Zonwering screens demontage instructie

De screens worden aan de binnen- of buitenkant van het raam bevestigd door middel van zuignappen. De zuignappen die bij de bestelling worden meegeleverd hebben een hoge zuigkracht, waardoor het zonnedoek op maat de hele zomer keurig binnen- of buiten op het raam blijft hangen, zelfs in de wind. Wanneer de gure koude dagen starten, zal de zon zich in Nederland weinig meer laten zien. In de herfst en winter wordt jouw zonwering screen dus overbodig en is het logisch dat je deze graag naar binnen wilt halen. Gelukkig is het demonteren misschien nog wel makkelijker dan het monteren:

  1. Draai de moeren los.
  2. Haal de screens van je raam en leg deze op een vlakke schone ondergrond.
  3. Haal de zuignappen van het raam.
  4. Gebruik de Sunwise cleaner om de screens schoon te maken.
  5. Droog de screens met een droge schone doek en rol ze losjes op.
  6. Plaats de opgerolde screens, de zuignappen, cups en moeren terug in de doos.

Screens veilig opbergen tot volgende zomer

Als de eerste zonnestralen in het voorjaar weer doorbreken wil je natuurlijk dat je screens nog mooi schoon en kreukvrij zijn. Om hiervoor te zorgen kun je de zonwering screens en de zuignappen het beste op een droge en vetvrije plek opbergen. Zorg dat je de screens niet opvouwt, harde vouwen kunnen lastig te verwijderen zijn. In plaats daarvan kun je het beste de zonwering lichtjes oprollen en wellicht vastplakken met een stukje schildertape. Zo zullen jouw screens voor zonwering altijd mooi blijven.

Door deze tips op te volgen kun je zeker nog heel veel jaren genieten van een koele woning. Deze goedkope zonwering kun je snel en eenvoudig bestellen op onze website. De prijzen van deze zonwering screens voor buiten zijn namelijk helemaal niet duur!

 

Bestel je sunscreen