Zonwering screens buitenkant raam

Het lijkt wel of de zomers met het jaar warmer worden. Niet alleen buiten, maar ook binnen kan de temperatuur hoog oplopen, zeker wanneer de zon rechtstreeks op het raam schijnt. Om de warmte buiten te houden en het binnen comfortabel te houden, kun je screens voor je raam buiten plaatsen door middel van zuignappen. Plaatsing aan de buitenzijde heeft bij ons altijd de voorkeur, omdat de zonnestralen en dus de warmte op die manier geen kans hebben om je huis binnen te gaan.

Kwaliteit van Nederlandse bodem
Slimme en voordelige oplossing
Eenvoudig zelf te monteren

Verschillende soorten zonnescreen voor buiten

Heb je besloten zonnescreens voor buiten aan te schaffen? Dan zijn er een aantal mogelijkheden. Allereerst kun je nadenken over de dichtheid waarbij Sunblock een hogere dichtheid heeft en de zon maximaal weert en Vision het zicht naar buiten behoudt. Verder adviseren we om bij de keuze voor een sunscreen aan de buitenkant van het raam voor een donkere kleur te kiezen. Daarbij heb je keuze uit antraciet of concrete. Donkere kleuren absorberen de warmte het beste waardoor die geen kans krijgt je huis binnen te komen. Bij plaatsing aan de binnenzijde werkt een lichte kleur beter omdat de zonnestralen op die manier gereflecteerd worden. Alle sunscreens voor buiten worden op maat gemaakt, zodat het doek altijd perfect aansluit op het raam.

De prijs van buitenzonwering screens

De kosten die komen kijken bij de aanschaf van zonwering voor je raam buiten kunnen behoorlijk oplopen, maar kies je voor zonwering met zuignappen, dan vallen de kosten mee. Prijzen beginnen al bij €20. Uiteraard geldt: hoe groter het sunscreen voor buiten, hoe hoger de prijs. In onze handige bestelmodule weet je in een paar klikken wat de prijs van jouw screens voor je ramen buiten gaat zijn. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

zonwering aan de buitenkant van je raam monteren

Hoe monteer je zonwering aan de buitenkant van je raam?

Bij levering van jouw raam screens voor buiten krijg je een handige montagehandleiding die stap voor stap uitlegt hoe je het doek op je raam monteert. Dat maakt montage een fluitje van een cent.

  1. Maak allereerst de buitenkant van je raam goed schoon en de delen waar de zuignappen komen nog een beetje meer.
  2. Leg de zuignappen voor je ze bevestigt in een bakje met kokend water. Hierdoor vormen ze zich naar de oorspronkelijke vorm.
  3. Leg je screen op onderdeel A van de zuignappen.
  4. Draai de moeren (onderdeel C) losjes op onderdeel A.
  5. Bevochtig de zuignappen licht met water en positioneer ze centraal op het raam. Druk de zuignappen vervolgens stevig aan.
  6. Draai vervolgens de moeren los, haal het doek er vanaf en leg het apart. Laat wel de zuignappen op het raam zitten.
  7. Plaats nu de cup (onderdeel B) over de zuignappen.
  8. Plaats je sunscreen daarna terug en draai de moer over de zuignap. Draai vervolgens de moer een halve slag terug om breken van de cup te voorkomen en klaar ben je! Binnen 10 minuten hangt jouw screen aan de buitenkant van het raam.

Hoe onderhoud je screens voor je ramen buiten?

Het fijne aan een screen voor je raam buiten is dat het doek jaren meegaat, mits je het op de juiste manier onderhoudt. Om vlekken te verwijderen en het doek een frisse uitstraling te geven kun je het zonnescreen voor buiten eenvoudig schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel. Daarnaast adviseren we om het doek en de zuignappen in de herfst- en winterperiode, wanneer er kans is op harde wind, vorst en sneeuw, naar binnen te halen. Berg daarbij de screens en zuignappen droog en vetvrij op en zorg ervoor dat het doek niet gaat kreuken, dat blijf je namelijk zien. 


Is het niet mogelijk om de zonwering screens aan de buitenkant van het raam te plaatsen, omdat het bijvoorbeeld om een dakraam gaat? Dan is het ook mogelijk om onze screens aan de binnenkant van het raam te plaatsen. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar de pagina over zonwering aan de binnenkant van het raam.