Product

Stijlvolle zonwering in diverse kleuren

In eerste instantie is het hoofddoel van het plaatsen van een raamscherm, het tegenhouden van warmte. Toch is het ook belangrijk dat dit er mooi en professioneel uitziet. Het interieur is voor veel mensen belangrijk en aan deze boodschap heeft Sunwise dan ook zeker gehoor gegeven.

Door: Senya Muller
Hippe zonwering in diverse kleuren

Raamscherm strak voor het raam

Doordat met een professionele snijmachine in Enkhuizen de zonnedoeken op maat gesneden worden, is jouw raamscherm altijd kaarsrecht en heeft het de juiste afmetingen. Hierdoor hangen de screens strak voor de ramen. Het materiaal bestaat uit een weefsel van hoogwaardig polyester garens, waardoor het een hoge rek- en scheerweerstand heeft.

Raamschermen in diverse hippe kleuren

Daarnaast zijn de zonwerende raamschermen beschikbaar in diverse trendy kleuren en in twee verschillende soorten materialen. Je kunt zelf beslissen welke kleur het beste matcht met jouw exterieur of interieur. Kies je voor het strakke wit, het hippe antraciet, of wordt het toch het warmere taupe?

De juiste kleur kiezen een raamscherm aan de buitenkant van het raam

Om een keuze te maken over welke kleur jouw raamscherm moet gaan hebben, moet je met een aantal dingen rekening houden. Wanneer je namelijk jouw raamscherm aan de buitenkant gaat plaatsen raden wij aan om voor een donkere kleur raamscherm te gaan. Denk hierbij aan de kleuren Anthracite en Zwart. Deze kleuren absorberen meer warmte, hierdoor zal er dus minder warmte naar binnen komen en daarmee zorgen deze kleuren voor het beste resultaat.
Wel is het belangrijk om te weten dat de donkere kleuren niet gekozen kunnen worden wanneer je het raamscherm wilt plaatsen voor niet-verticale ramen. Het doek zou hierdoor eventueel tegen het raam aan kunnen komen. Wanneer dit zo is, wordt de door het raamdoek geabsorbeerde warmte afgegeven aan de ruimte. Het raamscherm verliest zo zijn werking.

Kleurkeuze voor raamschermen aan de binnenkant van het raam

Wanneer je gaat voor plaatsing van de zonwering aan de binnenkant van het raam zijn lichtere kleuren als White, Beige en Boulder een betere keuze. Deze kleuren reflecteren de meeste warmte. Door deze keuze wordt het meeste resultaat behalen wat betreft het koelen van de ruimte.

Indien je toch een andere combinatie van plaatsing en kleur wenst dan dat wij aanraden, zal dat zeker niet betekenen dat jouw woning beduidend warmer wordt. Wat je keuze dan ook gaat zijn, met een Sunwise raamscherm kun je absoluut genieten van een koele woning in de zomer. Wanneer je dus op zoek bent naar een koele, maar ook zeker stijlvolle woning is een Sunwise sunscreen jou op het lijf geschreven!