Montage

Zo kun jij het beste je screens monteren

Zonder gereedschap een screen monteren tegen de zon, klinkt ideaal toch? Bij de zonwering van Sunwise kan dat en heb je enkel een paar handen nodig om de screens te kunnen plaatsen. De kunststof kozijnen blijven gegarandeerd intact wanneer je kiest voor onze screens. Dat scheelt een hoop troep en geld.

Door: Senya Muller
Zonder boren je screens monteren

Screens monteren met zuignappen

Sunwise heeft een slimme, goedkopere oplossing voor het monteren van screens. De ingewikkelde installaties die voorheen vaak bij zonwering te pas kwamen zijn nu verleden tijd. Door middel van de meegeleverde zuignappen kun je de screens strak voor het raam monteren. Onze zuignappen zijn zorgvuldig uitgezocht en hebben een hoge kleefkracht. Hierdoor blijven de screens zelfs zitten op een winderige dag. Wil je screens monteren op een raam met kunststof kozijnen? Ook dan zijn de screens met zuignappen dus de uitkomst want deze plaats je op het raam en dus niet op de kozijnen.

Stijlvol uiterlijk

Het allerbelangrijkste van de screens is natuurlijk het buitenhouden van de warmte. Als je de Sunwise screens monteert op je raam gaat dat sowieso wel lukken. Met deze screens is een log apparaat aan de voorgevel geen noodzaak meer: een Sunwise screen voor het raam is naast een goede warmteweerhouder ook nog eens een plezier voor het oog. Door het aanbod van verschillende kleuren screens kun je de stijl van de kozijnen terug laten komen in de screens. Ook zal aan de hand van de diepte van je kozijn bepaald worden of je screen tussen of juist over de kozijnen zal vallen.

Stappenplan voor je screens monteren

Het plaatsen van de screen is een fluitje van een cent. Hiervoor hoef je geen technisch oog te hebben of handig te zijn met je handen. Om het goed te doen is het wel van belang dat je het stappenplan volgt. Lees hieronder de beknopte versie. Bekijk hier de uitgebreide montagehandleiding voor het plaatsen van je screen met extra tips en afbeeldingen.

  1. Leg de zuignappen 2 minuten in kokend water
  2. Maak je raam schoon met de meegeleverde alcoholdoekjes
  3. Bekijk op welke plek je screen moet komen en bevestig de zuignappen op het raam
  4. Plaats je cups over de zuignappen
  5. Plaats je screen over de cups
  6. Zet het geheel goed vast door de moeren stevig aan te draaien.

Bekijk onze instructievideo als je een beeld wil hebben bij het monteren van je screen.

Met gemakkelijke montage hebben we niet te veel gezegd toch? Nadat de screens gemonteerd zijn kan je de hele zomer genieten van een koelere woning en het ziet er ook nog is prachtig uit. Én dat heb jij helemaal zelf gedaan!